Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Οργή εναντίον της ΔΕΗ...


Για δέκατη ημέρα παραμένουν οι κάτοικοι της περιοχής Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου Κοζάνης στο μπλόκο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της περιοχής, ζητώντας καταπολέμηση της ανεργίας και ανάπτυξη. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για δεύτερο ξεριζωμό από τον τόπο που εγκαταστάθηκαν όταν ήρθαν από τις αλησμόνητες πατρίδες, με αφορμή τη 19η Μαΐου, η οποία είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Καταγγέλλουν σύγχρονο ξεριζωμό και μία νέα μορφή γενοκτονίας απ'την πλευρά της ΔΕΗ ΑΕ. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής πάρθηκαν με το «έτσι θέλω» με στόχο την εκμετάλλευση του λιγνίτη «προσφέροντας φθηνή ηλεκτρική ενέργεια σε όλους τους Ελληνες πολίτες, καταστρέφοντας το περιβάλλον της περιοχής και στερώντας μας την ανάπτυξη του τόπου. Υποβάθμισαν την περιοχή, δημιουργώντας μόνο θέσεις ανεργίας και τρομερή αύξηση νοσημάτων».

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για κράτος τρομοκρατίας απ'την πλευρά των ΜΑΤ και καταλήγουν: «Δεν θα μας αναγκάσουν να γίνουμε πάλι πρόσφυγες, δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών μας».

Στις 20.30 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κοζάνης. Ας είμαστε όλοι μας εκεί έτσι ώστε να τους συμπαρασταθούμε στον δύσκολο αγώνα τους. Ένα αγώνα στον οποίο όλοι θα πρέπει να έχουμε ενεργό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top