Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος...


Τις ... οικολογικές του ευαισθησίες απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος. «Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου και πίνεται με την πορτοκαλάδα, την μπίρα και την coca cola».
Το να καταλήγει κάποιος σε τόσο ακραίες τοποθετήσεις, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών ιδιαιτέρως της περιοχής μας, στην οποία δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια η ΔΕΗ Α.Ε με μονάδες που ανήκουν στις πιο βρώμικες της Ευρώπης (1ος ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, 3ος ΑΗΣ Καρδιάς)χωρίς ποτέ να υπολογίζεται στην βρωμιά τους τα αιωρούμενα σωματίδια των ορυχείων είναι το λιγότερο εξοργιστικό!!! Δείχνει την απεριόριστη εκτίμηση που μας έχει και το πόσο μας υπολογίζει!!!
Δεν θα σταθώ στην εύστοχη δήλωση της Greenpeace που λέει:«Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών που παρουσίασε το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 25-2-2008, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ δικαιούνται να απελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα περίπου 45 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.Δεδομένου ότι ένα λίτρο Coca Cola περιέχει 6 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, κάθε Έλληνας (περιλαμβανομένων βρεφών και ηλικιωμένων) θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως 1.868 λίτρα Coca Cola για να δεσμεύσει το παραγόμενο από τη ΔΕΗ διοξείδιο του άνθρακα.Εμπρός λοιπόν. Σώστε το κλίμα, πιείτε Coca Cola!».
Θα αναφέρω απλά πως το να πιεί κάποιος αναψυκτικά με διοξείδιο του άνθρακα είναι επιλογή του. Το να δέχεται όμως πάρα τη θέληση του τόσους τόνους διοξείδιο του άνθρακα και τόσα αιωρούμενα σωματίδια δεν είναι...Η (Δ)ΕΗ Α.Ε καθημερινά εγκληματεί εις βάρος μας και με ένα σγνώμη έχει την εντύπωση ότι τα διορθώνει όλα (το συγνώμη του Αθανασόπουλου το Νοέμβρη του 2007 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο), χωρίς η δικαιοσύνη να κάνει οτιδήποτε (μάλλον είναι πολύ τυφλή γιατί με αυτά που γίνονται της έχουν πεταχθεί τα μάτια της έξω),με τη πολιτεία να αδιαφορεί αφού ο κυρίως αρμόδιος της στην περιοχή περιφερειάρχης, ποτέ δε ασχολήθηκε ουσιαστικά με τα θέματα της (Δ)ΕΗ Α.Ε απεναντίας στάματησε πρόστιμα στο παρελθόν για τις υπερβάσεις της, τον δε κόσμο να κοιμάτε τον ύπνο του δικαίου περιμένοντας να τον σώσουν άλλοι αντί να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει και είναι αναφέρετο δικαίωμα του: Το Δικαίωμα στην Υγεία.
Τελικά μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top