Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στο Νομό Κοζάνης...

Τις περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές του νομού Κοζάνης θα επισκεφθεί την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης και τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος θα επισκεφθούν το Λιγνιτικό Κέντρο και τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Χ.Υ.Τ.Α. της Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ). Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τους Δημάρχους των ενεργειακών δήμων της περιοχής στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας καθώς και συνάντηση με πολίτες και περιβαλλοντικές οργανώσεις του νομού στην Ακρινή του Δήμου Ελλησπόντου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η διαπίστωση των τοπικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, η ενημέρωση για τη λειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ καθώς και η συζήτηση με Δημάρχους, τοπικούς φορείς και πολίτες της περιοχής.

Με αφορμή την επίσκεψη ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συνεχίζουμε τις επισκέψεις σε περιοχές που αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικά προβλήματα. Έπειτα από τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, θα επισκεφθούμε τη Δευτέρα τη Κοζάνη. Μια από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές της Ελλάδας, λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ. Θα δούμε από κοντά τα προβλήματα. Θα συζητήσουμε γι’ αυτά με την κοινωνία των πολιτών. Θα προτείνουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, πιο καθαρές και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον της περιοχής. Ο φυσικός μας πλούτος αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας. Πρέπει να τον διατηρήσουμε, να τον προστατεύσουμε και να τον αναδείξουμε».

Πρόγραμμα
7:00 Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
8:00 Αναχώρηση με λεωφορείο από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.
10:00 Λιγνιτικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (Ενημέρωση από στελέχη της ΔΕΗ, ξενάγηση στα ορυχεία-κεφαλή εξόρυξης, επίσκεψη σε υπό αποκατάσταση τμήματα ορυχείων).
12:00 Επίσκεψη στον ΧΥΤΑ της Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Δ. Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ).
12:40 Επίσκεψη στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και ενημέρωση.
14:00 Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας και συζήτηση με τους Δημάρχους των ενεργειακών Δήμων του Ν. Κοζάνης (Δήμαρχοι Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Υψηλάντη, Ελλησπόντου, Αγ. Παρασκευής, Βερμίου).
15:00 Γεύμα στην Πτολεμαΐδα.
16:30 Σύσκεψη στην Ακρινή του Δήμου Ελλησπόντου με πολίτες και περιβαλλοντικές οργανώσεις του Νομού.
18:00 Σύσκεψη στη Νομαρχία και Συνέντευξη Τύπου
19:30 Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη
22:25 Αναχώρηση από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για Αθήνα.

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος θα συμμετέχουν:

1. Μητσοτάκης Κυριάκος
2. Κουβέλης Σπύρος
3. Κελέτσης Σταύρος
4. Κατρίνης Μιχάλης
5. Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος
6. Γιαννάκης Μιχάλης
7. Κοντογιάννης Γεώργιος
8. Αργύρης Ευάγγελος
9. Τζαμτζής Ιορδάνης
10.Τσιάρας Κωνσταντίνος
11.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία (αντικαθιστά τον κ. Παπαγιαννάκη)
12.Κασαπίδης Γεώργιος

Όχι άλλη υποκρισία...
Κάντε επιτέλους έμπρακτες προσπάθειες για να ζούμε πιο ανθρώπινα...
Ας ελπίσουμε να μην έρχονται μόνο για να εισπράξουν τα εκτός έδρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top